ζωή βάλερη

μεγάλωσα στην κέρκυρα.
το 2002, ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό dance theatre studies (χορολογικής ανάλυσης, χορογραφίας και εκπαίδευσης) στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του λονδίνου.
απο τότε έζησα, δίδαξα, χόρεψα και σπούδασα περαιτέρω στην ολλανδία, την ισπανία, την πορτογαλία, τη γερμανία, την ελλάδα, την ουκρανία, την ταϊλάνδη το ισραήλ και αλλού.

IMG_6534 cv photo (1)

πληροφορούμαι από
• τεχνικές χορού και κίνησης όπως limon, axis syllabus, flying low, passing through, contact, yoga, αυτοσχεδιασμό, σωματικό θέατρο, θεατρικό κλόουν
• από σωματικές και θεραπευτικές μεθόδους όπως pilates, t’ai chi ch’uan, alexander, feldenkrais, qiqong, voicing
• από πολεμικές τέχνες, ακροβατικά και διάφορες τεχνικές μάλαξης.

  • IMG_5323 IMG_3791

πηγές έμπνευσης και μάθησης μου είναι οι frey faust, julyen hamilton, david zambrano, tew bunnag, kenzo kusuda, νίσκρια-έλενα καζαντζίδη, τα παιδιά μου, η φύση κ.α.
τα τελευταία 20 χρόνια χορογραφώ, χορεύω και διδάσκω σε εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά και θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
δουλεύω με ανθρώπους κάθε ηλικίας με ποικίλες ασθένειες και παθήσεις όπως τετραπληγία, αυτισμό, εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες, μυο-σκελετική ατροφία, τραυματισμοί κ.α

IMG_7955 - Version 2  IMG_8999

συνεργάζομαι με μουσικούς, ιατρούς, ακροβάτες, ποιητές, παιδαγωγούς, θεραπευτές και σχολεία.

με απασχολούν ιδιαίτερα ο αυτοσχεδιασμός, η σύνθεση ανοιχτής δομής, οι θεατρικές αλχημείες, η τέχνη χωρίς αποκλεισμούς και αποκλειστικότητες, η ενσωμάτωση τεχνών κίνησης, ήχου και επαφής στην εκπαίδευση και η εξέλιξη του είδους μας πέρα από αυτό που έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε ως τα ανθρώπινα όρια μας.

ταξιδεύω συχνά στις πηγές έμπνευσης μου στα πεδία του χορού, της εκπαίδευσης και της θεραπείας.

από το 2009 διευθύνω τα καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της casa lucia σε συνεργασία με τη valerie osborne.

το 2017 συν-ίδρυσα το ελληνικό παράρτημα της ευρωπαϊκής κοινότητας για τη δημοκρατική παιδεία eudec greece και το 2018 το σωματείο συνπαιδεία: κοινότητα υποστηρικτών εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης και χειραφετικής παιδαγωγικής.
απο το 2017 οργανώνω και διδάσκω για την ετήσια ακαδημία άνοιξης μία δομή δημοκρατικής, ευέλικτης και αυτοκατευθυνόμενης μάθησης για όλες τις ηλικίες όπου η μάθηση είναι μοίρασμα, ανταλλαγή και ανάπτυξη εμπειριών και δεξιοτήτων και συμβαίνει με ελευθερία επιλογής και λόγου.

λεπτομερές βιογραφικό

φωτογραφίες: xavier noel και patrick beelaertPrivacy and Cookie Policy