ΕΝ EUDEC

To EUDEC (Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παιδεία) είναι:

Το Συνέδριο είναι μια συνθήκη όπου όλες οι ηλικίες έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου, σε κάποιο βαθμό πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Πρόκειται για μια συνθήκη όπου οι ηλικίες δε διαφοροποιούνται και διαχωρίζονται συστηματικά.

Το EUDEC18 έγινε τον Αύγουστο 2018 στην Κρήτη.
Το EN, μια δια-ηλικιακή ομάδα θεατρικής πράξης, σε συνεργασία με καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα, αξιοποίησε τη δυναμική αυτής της συνθήκης με το ΕΝ EUDEC (“μέσα στο EUDEC”).
Μοιραστήκαμε το τι συμβαίνει όταν διασφαλίζεται αυτή η δυναμική.

 

Επτά μέρες διασυνδεδεμένων εργαστηρίων, κύκλων, εργασιών και παραστάσεων, πλέκοντας ό, τι κάναμε στη συνολική δομή του συνεδρίου, κάναμε τη δημοκρατία πράξη εκτός του πλαισίου του ενηλικισμού.Ως μέρος του Ανοιχτού Προγράμματος είχαμε μία έδρα όπου όλες οι ηλικίες (συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των νηπίων, συνοδευόμενων και μη) περνούσαν χρόνο ελεύθερα ή συμμετέχοντας σε συγκεκριμένα εργαστήρια.

Το συνέδριο ήταν για εμάς αφορμή να γιορτάσουμε τη δικαιοσύνη στην πράξη.

 

Πεδίο μας είναι η τέχνη πέρα από διαχωριστικές γραμμές, πολιτιστικές, γεωγραφικές, κοινωνικές, ηλικίας και ειδικοτήτων και η δομή μας βασίζεται στο δημοκρατικό συμβούλιο χωρίς ηλικιακές διακρίσεις. Εργαλεία μας οι θεατρικές αλχημείες, το δημιουργικό τσίρκο, ο χορός, τα ακροβατικά, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, το τραγούδι, το θέατρο σκιών, αντικειμένων και κούκλας,  οι εικαστικές τέχνες και κατασκευές, το παραμύθι και το παιχνίδι.

Εμπνεόμαστε από το δυναμικό των σωματικών, νοητικών και δημιουργικών μας ικανοτήτων και από το πόσο απεριόριστη μπορεί να είναι η εξέλιξη τους. Mας απασχολεί ιδιαίτερα η επέκταση και καλλιέργεια της δημιουργικής σχέσης μεταξύ των ηλικιών.

Για το EN EUDEC συνεργάστηκαν οι:

Gypsy Moth puppet theater

Θέατρο σκιών NAMASTE

Pep Beltran Περιπλανώμενο μουσείο πολιτισμών

Ζωή Βάλερη

Φύρδην Μίγδην
3 laloun
ΜπίΝτού (θεατρική ομάδα)

Αμάντα Γεραρχάκη (αφηγήτρια)

Εύα Νικηφόρου (ηθοποιός – δασκάλα Συναισθηματικής αγωγής, Nevma theater)

Στέργιος Παπακωσταντίνου (καθηγητής φυσικής β θμιας, αναρριχητής)

Μαργαρίτα Καμπουρή (καθηγήτρια φυσικής αγωγής και εμψυχώτρια)

Ρένα Καστανάκη (κεραμίστρια)

Εργαστήρια:

Περιγραφές εδώ

Παραστάσεις:

Περιγραφές εδώ

φωτογραφίες: xavier noel και patrick beelaertPrivacy and Cookie Policy